10月1日は蕁麻疹の日(UDAY)です

広島大学皮膚科は、GA²LEN(the Global Allergy and Asthma European Network)による認証を受けた国際的な蕁麻疹診療組織(UCARE)の1つです。UCAREでは、たくさんの人に蕁麻疹のことを知ってもらい、患者さんをサポートする取り組みとして、『蕁麻疹の日』を毎年企画してきました。

UCAREの一員として広島大学皮膚科でも『蕁麻疹の日』をご紹介します。

Urticaria Day 2020 -Who cares? ucare!

Also in 2020, urticaria day (UDAY) remains a day where urticaria patients are the focus of attention. Now in its 6th year, UDAY is the opportunity to raise awareness of urticaria among patients, their families, doctors, politicians, the press and the rest of the world. So join us on October 1st, 2020 by organizing your own UDAY event! A big focus this year will be on digital UDAY initiatives. Virtual congresses, educational webinars, digital art projects, social media campaigns and urticaria apps are all in the talks among participants, and perhaps we can use this opportunity to reach even further. Is there a better opportunity to set up a regional self-help group? Help make UDAY known to friends, family and other affected persons! Be creative, and continue spreading the news about UDAY! Don’t forget to post all your events on the official urticaria day 2020 website so that your personal UDAY will be a complete success. Every contribution counts! Urticaria day 2020 is supported by the urticaria network e.V. (UNEV), the UCARE network and many organizations worldwide that are committed to improving the lives of patients with urticaria.

ようこそ、蕁麻疹の日2020へ。

2020年も蕁麻疹について知ってもらうためのイベント、「蕁麻疹の日」が開催されます。今回6回目となるこの「蕁麻疹の日」は、蕁麻疹患者さんやその家族、医師、行政、メディア、そして世界中の人々に蕁麻疹のことをよりよく知ってもらうための企画です。 2020年10月1日には、あなた自身のイベントを企画して「蕁麻疹の日」を一緒に盛り上げましょう。今回は初の試みとなるウェブ開催です。ウェブによる会議・啓蒙活動、デジタルアートプロジェクト、ソーシャルメディアを使用したキャンペーン、蕁麻疹アプリなどが現在企画されており、皆さんにとって有意義な機会となることは間違いありません。この機会に地域の自助団体を設立するのはいかがでしょうか。ぜひ友人や家族など、お誘いあわせの上ふるってご参加ください。 添付のPDFファイルに描かれているメアリーのように1人で苦しんでいる蕁麻疹患者さんがいます。「蕁麻疹の日」のイベントを周りに呼びかけてください。公式ウェブサイト(https://urticariaday.org/)に、ぜひあなたの活動を投稿してください。 皆さんのご協力をお待ちしております。 2020年蕁麻疹の日は蕁麻疹ネットワークe.V. (UNEV)、UCAREネットワーク、および蕁麻疹患者さんの生活向上を目指す世界中の団体によってサポートされています。

World Urticaria Day 2020 UDAY日本語訳